Меню Затваряне

Spectri е вече представител на Brüel & Kjaer Vibro за България

От основаването си през 1998 г. българската фирма Спектри развива своята дейност в сферата на измерването на шум и вибрации. Тя доставя необходимото оборудване и предлага инженерингови и експертни услуги, както и сервиз, обучение и консултации. „Спектри ЕООД е изключителен представител на датската фирма Brüel & Kjær – световен лидер в областта на измерването на шум и вибрации. Отскоро вече сме представител и на Brüel & Kjær Vibro – един от най-големите независими световни доставчици на системи за наблюдение и контрол на ротационни и възвратно-постъпателни индустриални машини, сред които помпи, турбини, компресори, двигатели, генератори и предавателни механизми.

През 1998 г. Brüel & Kjær CMS и Schenck Vibro обединяват дългогодишния си опит в мониторинга на състоянието, диагностиката и защитата на машини и създават нова джойнт венчър компания, която от 2001 г. носи името Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro). Портфолиото на компанията включва хардуер, софтуер, сензори и всички необходими услуги, обучение и консултации за инсталиране, използване и приложение на предлаганите решения. „С повече от 60 години опит в мониторинга на вибрациите, B&K Vibro помага на своите клиенти да защитят машините си от тежки аварии, както и да оптимизират поддръжката на базата на действителното механично състояние.

Компанията предлага пълна гама от мониторингови решения, вариращи от сензори и аксесоари до преносими инструменти за офлайн мониторинг и общозаводски системи за онлайн мониторинг. “Оборудването на B&K Vibro е проектирано да отговаря на най-високите стандарти за качество и ефективност. Доказателство за надеждността на системите е фактът, че много от тях са в експлоатация повече от 20 години. С придобиването на американската платформа за мониторинг на вибрациите Setpoint® през май 2017 г., компанията разшири своето продуктово портфолио, добавяйки най-съвременна технология в машинния мониторинг със система за защита на машините“, поясниха от фирма Спектри. Системата напълно отговаря на стандарта API 670. Нейният универсално програмируем хардуер елиминира разходите и сложността на конкурентни системи. Освен това, не е необходим самостоятелен софтуер за мониторинг на състоянието, тъй като системата използва съществуващата OSIsoft® PI система.

Сервизният екип на B&K Vibro, с пълното съдействие на специалистите от фирма Спектри, предлага съдействие във всички фази на изграждане и изпълнение на програма за мониторинг на състоянието, включително управление на проекти, документация, чертежи, фабрично приемане и тестване на обекта, въвеждане в експлоатация на системата, обучение и дългосрочни договори за сервиз на място или дистанционно. „Като пазарен лидер в сектора на вятърната енергия, повече от десетилетие компанията предоставя комплексни услуги за дистанционно наблюдение и диагностика. Инженерите на компанията са сертифицирани от Germanischer Lloyd и осигуряват 24/7 наблюдение върху хиляди вятърни турбини по целия свят.

Компанията B&K Vibro е реализирала широко разнообразие от проекти за мониторинг за много от водещите световни компании в областта на добива на нефт и газ, в нефтохимическата индустрия, в производството на електроенергия (вятърна, водноелектрическа, топлоелектрическа и ядрена). Тя има изключително богат опит с водещи EPC (Engineering, Procurement and Construction)изпълнители. Подобни проекти включват нови инсталации, разширения на стари индустриални зони, модернизации на системи и проекти за обновяване, при които е използвана пълната гама от възможности за управление и изпълнение на проекти на B&K Vibro.

„Продуктите на B&K Vibro обхващат целия диапазон в системите за мониторинг на вибрациите, като се започне от виброметрите, модулните стационарни системи за виброконтрол с функции за индикация и защита и се стигне до компютърните интегрирани системи за вибродиагностика. С тях вече можем да предложим на нашите клиенти още по-надежден и ефективен анализ на вибрациите. Оборудването на B&K Vibro позволява да се осъществява ефективен контрол върху съответствието със зададените параметри, а продуктовото портфолио на компанията включва и проксиметри.

Повече информация за компанията може да намерите тук: www.bkvibro.com

bg_BGБългарски