Меню Затваряне

Конференция за самолетен шум на Envirosuite в Лисабон

Този месец специалисти от СПЕКТРИ бяха поканени и взеха участие в международна конференция, организирана от нашите партньори Envirosuite в Лисабон, Португалия.

В конференцията взеха участие множество специалисти в мониторинга и контрола на шума и околната среда в сферата на авиацията. Присъстваха представители на много от най-големите летища в Европа, САЩ и Канада. Те презентираха мерките, които взимат и предизвикателствата, които срещат като експерти по екологията в съответните летища.

Като продължение на дългогодишната ни работа с Летище София по мониторинга и контрола на самолетен шум, специалистите от СПЕКТРИ взеха участие в панелите, дискусиите и обученията състояли се по време на конференцията.

Разбира се, остана време и за фадо музика и обиколка на града в тук-тук!

За нас е важно да родължим работата си в сферата на авиационния шум, тъй като знаем колко ключов е неговия контрол за комфорта на жителите в зони под въздушни транспортни трасета.

С гордост можем да кажем, че работата, която вършим с Летище София, служи за пример на много други летища в източна Европа. Това, разбира се, следва да бъде само стимул за развиване на тази дейност занапред!

bg_BGБългарски